Tortica iz pirinega zdroba
* 200g pirinega zdroba
* 60g kokosovega olja
* 1 dcl javorjevega sirupa
* ½ žličke pecilnega praška
* 300g navadnega jogurta
* 100g mandljevih lističev
* 3 jabolka (ali hruške)
* vanilija v prahu ali vanilijeva aroma
* sukrin melis
* 2 dcl sladke smetane
OPIS POSTOPKA: Kokosovo olje raztopimo in ga nato zmešamo skupaj z zdrobom (nekuhanim), sirupom, pecilnim praškom in jogurtom. Na dno pomaščenega pekača položimo lističe mandljev in prelijemo z zdrobovo maso. Damo v pečico za 30-40 minut in nato pustimo, da se ohladi. Medtem skuhamo čežano: olupimo jabolka (hruške), jih narežemo na koščke, prelijemo z malo vode in kuhamo 5 minut, da nastane čežana. Dodamo še vanilijo v prahu ali vanilijevo aromo. Ko se testo in masa ohladimo, jo premažemo in na vrhu dodamo še sladko smetano. Vse skupaj potrosimo še z malo Sukrina melis (okus in izgled kot sladkor v prahu) in okrasimo s parimi kapljicami javorjevega sirupa.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)