Tople kumare s konopljinimi semeni

* 1 kumara
* 5 srednje velikih krompirjev
* 1/2 čebule
* 1 žlica paradižnikove mezge
* mleta paprika, čili
* 2 žlici moke
* sol
* olivno olje
* oluščena konopljina semena
OPIS POSTOPKA: Krompir in kumaro olupimo in narežemo na kolobarje. Skupaj damo v lonec, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo tako dolgo, da je krompir skuhan. Nato odlijemo odvečno vodo (malo je še pustimo v loncu) in s tlačilko dobro pretlačimo.
V ponvi segrejemo olje in prepražimo narezano čebulo, da postane zlate barve. Dodamo paradižnikovo mezgo, mleto papriko, čili in moko ter na hitro še malo popražimo. Zmes dodamo v lonec k kumaricam in krompirjem. Premešamo in kuhamo še približno 10 minut.
Jed potresemo z oluščenimi konopljinimi semeni in postrežemo skupaj s skuhanim stročjim fižolom.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)