Testenine s pestom
SESTAVINE za 1 osebo:
* 1 skodelica poljubnih testenin (jaz uporabim brezglutenske koruzne)
* 10 češnjevih paradižnikov
* 1 žlica olivnega olja
* 1 strok česna
* ščep morske soli
* sveža rukola
* 2 žlici bučnih semen
Pesto:
* 1 pest sveže bazilike
* par listkov sveže mete
* 50g tofuja
* 1 pest pinjol (ali indijskih oreščkov)
* 1 strok česna
* 2 žlici kvasnih kosmičev
* 2 žlici olivnega olja
* 1/3 žličke morske soli
* velik ščep popra
OPIS POSTOPKA: Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Paradižnike prepolovimo, razporedimo po pekaču obloženem s papirjem za peko, pokapamo z olivnim oljem in potresemo s soljo in nasekljanim česnom. Pečemo v pečici na 200ºC 25 minut. Pinjole oz. indijske oreščke popražimo v suhi ponvi in jih skupaj z ostalimi sestavinami za pesto zmeljemo do gladkega (po potrebi dodamo še kakšno žlico vode). Skuhane testenine zmešamo s pestom, dodamo pečene paradižnike in rukolo po vrhu pa potresemo še bučna semena in svež mlet poper.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)