Testenine s pečenim paradižnikom in papriko
SESTAVINE(za 4 osebe):
* 400 g širokih rezancev ali fusilov toscana
* 500 g svežega paradižnika
* 2 veliki rdeči in 2 zeleni papriki
* 2 stroka česna
* 4 žlice olivnega olja
* sol, poper
* listi sveže bazilike
* peperončino po želji
OPIS POSTOPKA: V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo, kjer bomo skuhali testenine.
Nato v ponvi na 2 žlicah olivnega olja in česnu prepražimo narezano papriko in paradižnik, po želji še peperončino. Po okusu začinimo.
V vreli vodi (5l) skuhamo rezance. Ko so še trdi na ugriz (al dente), jih odcedimo in umešamo k zelenjavi. Dodamo še dve žlici olivnega olja, dobro premešamo in dodamo liste sveže bazilike. Takoj postrežemo z nastrganim parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVIL: Družina Šilc
Komentarji (0)