Testenine s humus omako
SESTAVINE:
* 200 g kuhane čičerike (ali vložene v slanici)
* 2 stroka česna
* 1 čajna žlička himalajske soli
* 3 jedilne žlice tahinija
* 3 jedilne žlice olivnega olja
Testenine:
* 200 g testenin
* sol
Omaka:
* 1 velika rdeča čebula
* 1 strok česna
* 1 dcl vode, v kateri so se kuhale testenine
OPIS POSTOPKA: Humus: Vse sestavine stresite v kuhinjski mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi - humusa.
Testenine: Testenine skuhamo al dente v vreli vodi.
Omaka: Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Ko postane zlate barve dodamo še česen. Na hitro prepražimo, da zadiši in dodamo še humus. Zalijemo z vrelo vodo in mešamo tako dolgo da se razpusti. V ponev vsujemo kuhane testenine in premešamo. Potrosimo lahko z naribanim parmezanom ali pa peteršiljem.
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)