Telečja bolonjska omaka
*0,50 kg mesa (mleto telečje stegno)
*1 čebula
*2 korenčka
*500 g paradižnikove mezge
*por (manjši)
*gomolj zelene (majhen košček)
*2 stroka česna
*olivno olje
*(himalajska) sol
*poper
OPIS POSTOPKA: Zelenjavne sestavine jaz kar vse v palični mikser vržem. Najprej na največji hitrosti zmiksamo čebulo. Ko to damo pražit na olivno olje, zmiksamo še por in ga damo na čebulo v lonec. Medtem, ko se oboje praži na srednji hitrosti (da ne bo fino mleto, ampak bojo lepo vidni majhni koščki) zmiksamo korenček in gomolj zelene. Damo vse skupaj pražit ter solimo in popramo. Ko se vse lepo zmehča, damo v lonec mleto meso. Vse skupaj mešamo in dobro prepražimo. Jaz pražim dokler vsa voda, ki se odpusti od mesa, ne izpari in se že malo začne prijemat. Takrat hitro vlijem paradižnikovo mezgo. Prilijemo še 2 dcl vode in pustimo kuhat na srednjem ognju še vsaj pol ure do 45 minut. Vmes občasno premešamo.
ČAS PRIPRAVE: Vse skupaj 1 uro
RECEPT PRIPRAVILA: EmiLina
Komentarji (0)