Tawa pulao
* 1 skodelica basmati riža
* 4 skodelice vode
* 2-3 kaplje olja
* sol
* 2 paradižnika
* 1 čebula
* cca 1 cm ingverja
* 2 stroka česna
* 1/4 žlice čilija v prahu
* 1/4 žlice kurkume
* 2 žlici pav bhaji masale
* 1/2 žlice kuminovih semen
* 2 žlici olja
* 1 manjši korenček
* 1 krompir
* 1/2 skodelice graha svežega ali zamrznjenega
* sol
* koriander ali peteršilj
OPIS POSTOPKA:
- Riž speremo pod hladno vodo, dokler voda ne postane prozorna in čista. Tako odplaknemo odvečen škrob in se izognemo lepljivemu rižu.
- Riž namočimo v vodi za cca 30 minut. Nato ga ocedimo in skuhamo z 4 skodelicami vode v katero smo kapnili olje in dodali sol. Riž kuhamo v pokriti posodi. Ko je kuhan, ga ohladimo.
- Na pari skuhamo korenček, krompir in grah.
- Korenček in krompir olupimo in shranimo za pozneje.
- V voku segrejemo olje (po želji tudi košček masla). Dodamo kuminova semena in jih cvremo, dokler ne porjavijo.
- Dodamo na drobno narezano čebulo in jo pražimo dokler ne postane prozorna.
- Dodamo nariban ingver in česen in prepražimo.
- Nato dodamo sesekljan paradižnik in dobro premešamo.
- Dodamo začimbe: kurkumo, čili in pav bhaji masalo. Dobro premešamo in kuhamo par minut.
- Nato dodamo na kocke narezan krompir, korenček in grah. Solimo ter vse skupaj dobro premešamo.
- Na koncu dodamo v vok dodamo basmati riž in ponovno dobro premešamo.
- Jed okrasimo s peteršiljem ali koriandrom.
- Postrežemo s piščancem in jogurtom ali s kumarično solato.
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Bolčina - Indijska kuhinja
Komentarji (0)