Tajska juha iz zelene leče
- 250 gramov zelene leče
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- za palec debel 3 cm kos svežega ingverja
- žlica zelene curry paste (nabavljena v Kitajskem vrtu)
- 2 žlici nasekljanega koriandra (lahko nadomestite s peteršiljem)
- 1,2 litra jušne osnove
- pločevinka kokosovega mleka
- 3 žlice olivnega olja, sol in poper
OPIS POSTOPKA: Najprej si pripravimo jušno osnovo. Najbolje, da jo naredite iz sveže zelenjave, obstaja pa bližnjica s kakšno zelenjavno kocko.
V večjem loncu segrejemo olivno olje in na njemu prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni ter dodamo nasekljan česen in nasekljan ingver, da zadiši. Dodamo še žlico zelene curry paste ter pražimo cca pol minute. Zalijemo z jušno osnovo in dodamo zeleno lečo. Na srednjem ognju kuhamo 25 do 30 minut, dokler leča ni kuhana. Na koncu vlijemo kokosovo mleko, solimo in popramo po okusu.
Za tiste, ki niste ravno ljubitelji ingverja, ga lahko izpustite ali pa zmanjšate količino, saj je ingver prisoten že v zeleni curry pasti.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti
Komentarji (0)