Ta potolčena
SESTAVINE:
* 3 dcl vode
* 1 dcl pirinega zdroba
* 0,5 dcl kokosove moke
* 2 žlici rjavega sladkorja
* kokosova maščoba (olje)
* pest lešnikov
* brusnična (jagodna) marmelada
* pest brusnic
* jagoda za okras
OPIS POSTOPKA:
~ v 3 dcl vrele vode stresemo kokosovo moko in sladkor ~ med mešanjem vsipamo pirin zdrob
~ mešamo, da ne nastanejo grudice in čez 2 minuti odstavimo z ognja
~ lešnike stresemo v vrečko, potolčemo in prepražimo
~ lonček namastimo s kokosovo maščobo in potresemo s kokosovo moko
~ vanj naložimo kuhano pirino zmes s kokosom in sladkorjem
~ na vrhu premažemo z marmelado in dodamo prepražene potolčene lešnike
~ pustimo, da se ohladi
~ pripravimo krožnik in nanj obrnemo ohlajen lonček
~ lonček potolčemo s kladivom, da masa odstopi od lončka
~ sladico dekoriramo z jagodo in brusnicami.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Grom
Komentarji (0)