Špinačno - piščančji burek
SESTAVINE:
Za testo:
* 250 g polnozrnate pirine moke
* 2 žlici domačega jabolčnega kisa
* 1 žlica olivnega olja
* 1 ščepec himalajske soli
* 1 čajno žličko pecilnega praška
* 1,5-2 dcl mlačne vode
Za polnilo (približno oz. vsak po okusu):
* 250 g špinače
* 50 g lahki livada sir
* 100 g lahka mozzarella
* 150 g piščančjega mesa
* domača vegeta
* strok česna
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, sol, pecilni prašek), dodamo žlico olja in kis ter ponovno zmešamo. Nato postopoma dodajamo mlačno vodo, vmes gnetemo testo. Dodamo tolikšno količino vode, da dobimo primerno gnetljivo zmes, ki jo bomo kasneje lahko razvaljali. Testo pustimo počivati pol ure, medtem pripravimo polnilo.
V ponvi na olivnem olju prepražimo česen, dodamo (po želji začinjeno) piščančje meso in ga popečemo. Ko je meso dovolj popečeno, dodamo špinačo in jo skupaj s piščancem tudi na rahlo popečemo. Na koncu dodamo lahki sir in mozzarello ter vse skupaj dobro premešamo. Vzamemo pripravljeno testo, pomokamo delovno površino in ga razvaljamo v obliki kvadrata. Priporočam, da pod razvaljano testo postavite papir za peko in tako preprečite, da se testo s polnilom strga. Polnilo enakomerno porazdelimo po razvaljanem testu, ga zvijemo v rolado in nato še v krog, kot je prikazano na sliki. Pečemo na 180 stopinj približno 40 minut, oziroma dokler se skorjica ne zapeče.
Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)