To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Špinačno - piščančji burek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Špinačno - piščančji burek

SESTAVINE:
Za testo: 
* 250 g polnozrnate pirine moke 
* 2 žlici domačega jabolčnega kisa 
* 1 žlica olivnega olja 
* 1 ščepec himalajske soli 
* 1 čajno žličko pecilnega praška 
* 1,5-2 dcl mlačne vode
Za polnilo (približno oz. vsak po okusu): 
* 250 g špinače 
* 50 g lahki livada sir 
* 100 g lahka mozzarella 
* 150 g piščančjega mesa 
* domača vegeta 
* strok česna 
* olivno olje 

OPIS POSTOPKA:
 V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, sol, pecilni prašek), dodamo žlico olja in kis ter ponovno zmešamo. Nato postopoma dodajamo mlačno vodo, vmes gnetemo testo. Dodamo tolikšno količino vode, da dobimo primerno gnetljivo zmes, ki jo bomo kasneje lahko razvaljali. Testo pustimo počivati pol ure, medtem pripravimo polnilo.

V ponvi na olivnem olju prepražimo česen, dodamo (po želji začinjeno) piščančje meso in ga popečemo. Ko je meso dovolj popečeno, dodamo špinačo in jo skupaj s piščancem tudi na rahlo popečemo. Na koncu dodamo lahki sir in mozzarello ter vse skupaj dobro premešamo. Vzamemo pripravljeno testo, pomokamo delovno površino in ga razvaljamo v obliki kvadrata. Priporočam, da pod razvaljano testo postavite papir za peko in tako preprečite, da se testo s polnilom strga. Polnilo enakomerno porazdelimo po razvaljanem testu, ga zvijemo v rolado in nato še v krog, kot je prikazano na sliki. Pečemo na 180 stopinj približno 40 minut, oziroma dokler se skorjica ne zapeče.

Dober tek.

ČAS PRIPRAVE:
 1 ura 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti