Špinačni polpeti s humusom
SESTAVINE:
Polpeti:
* 2 žlici chia semen
* špinača (po okusu)
* skodelica pirine (ali ajdove) moke
* kuhana leča
* sveže začimbe (bazilika, peteršilj, drobnjak)
* ščepec soli
* čebula
* kokosova maščoba
HUMUS:
* 2 paradižnika
* skodela kuhane čičerike
* sveža bazilika
* čebula, česen
* ščepec peteršilja in drobnjaka
* mleta paprika
* ščepec soli
Dekoracija:
* kuhan brokoli in cvetača
OPIS POSTOPKA: Priprava polpetov: Za nekaj časa namočimo chia semena. Nato v drugo posodo vsujemo moko in sol. Zblanširamo oz. odtalimo špinačo, kateri dodamo kuhano lečo, nasekljane sveže začimbe in čebulo. Vse skupaj zmešamo v gladko maso (po potrebi dodamo moko ali vodo). Polpete popečemo na kokosovi maščobi. Humus: V posodo damo narezan paradižnik, kuhano čičeriko, svežo baziliko, nasekljan česen in čebulo, drobnjak in peteršilj, mleto papriko ter po občutku posolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Obrok dekoriramo s kuhanim brokolijem in cvetačo.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.
Komentarji (0)