Špinačna (veganska) pita
SESTAVINE za 1 okrogel pekač:
Za testo:
* 1,5 skodelice pirine moke
* 0,5 skodelice kokosovega olja
* žlička soli
* voda po občutku
Za nadev:
* 300 g špinače
* 200 g tofuja
* 3 žlice kvasnih kosmičev
* žlička soli
* žlica sojine omake
* 0,5 dl sojine smetane
* skodelica tople vode
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za testo s kuhalnico zmešamo, nato pa ga z rokami zgnetemo in pustimo hlebček stati v hladilniku eno uro. Če me poznaš, ves, da sem sama spet hitela, in ga dala kar v zmrzovalnik za 10 minut, pa je bilo ravno tako v redu ☺️. Testo predenemo v okrogel pekač (jaz sem uporabila silikonskega), ga dobro pritisnemo na dno in ob robovih, prepikamo z vilico in pečemo na 180st, 15 min. Vmes pripravimo nadev- zblanširamo in nato nasekljamo špinačo, vse ostale sestavine pa gladko zblendamo v blenderju. Masi nato primešamo špinačo in po potrebi se dodatno začinimo. Že ne pečen okus nadeva je božanski. Na pol pečenemu testu dodamo nadev in skupaj pečemo na 200st se 25 minut.
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)