Špinačna polenta
SESTAVINE:
* 600g zamrznjene špinače
* koruzni zdrob (količina je odvisna od želene gostote)
* 100g masla
* 2-3 žlice light smetane za kuhanje
* začimbe (sol, poper, muškatni orešček)
OPIS POSTOPKA: Špinačo dodamo v lonec in jo segrejemo. Ko se odmrzne, ji dodamo približno 2-3 žlice light smetane za kuhanje. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Počakamo da zavre, nato dodamo koruzni zdrob in mešamo z metlico da ne nastanejo grudice. Kuhamo jo približno 3-4 minute. Na koncu dodamo maslo in špinačna polenta je končana. Po želji jo damo v okrogle modelčke (slika), nato v hladilnik da se strdi in nato jo segrejemo.
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Melisa Kopše
Komentarji (0)