Špinačna pita s feto ali brez
Testo (za 2 pekača, premera 12 cm):
* 2 zvrhani žlici polnozrnate pirine moke (ali mandljeve moke)
* 2 zvrhani žlici ajdove moke
* 20 g kokosove maščobe
* 1 malo jajce (lahko nadomestiš s chia semeni ali brez)
* 1 ravna žlička vinskega kamna (ali soda bikarbona)
* voda po potrebi (po žličkah)
Nadev:
* 1 manjša čebula
* 1 strok česna
* 400 g mlade špinače
* 100 g feta sira (ali bio skuta ali brez)
* 1 jajce
* muškatni orešček
* poper
OPIS POSTOPKA: Za testo: zamesimo vse sestavine. Nato kepico testa zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Za nadev: sesekljamo čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo špinačo, da upade (sveža) in sesekljan česen. Pražimo še 3 minute, nato pa ugasnemo štedilnik. V hladen nadev nadrobimo feta sir, muškatni orešček in poper. Jajce razžvrkljamo posebej. Modelčke predhodno premažemo z oljčnim oljem, nato pa s testom, kar z rokami obložimo pekač. Nadevu dodamo stepeno jajce in to maso razdelimo v pripravljena pekača. Pečemo v pečici na 180 stopinjah (ventilator), nekje 15 do 20 minut oziroma, da je testo lepo pečeno.
ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Valerija Šivak
Komentarji (0)