Španska tortilija

* 6 krompirjev
* 2 veliki čebuli
* 6 jajc
* 1 majhna žlička himalajske soli
* ščepec popra
* 1 dcl olivnega olja
OPIS POSTOPKA: Krompir olupimo in narežemo na 4mm debele rezine (najbolje, da si pomagamo z mesoreznico, da bodo rezine enake). Nato ga damo v vroče olje in spečemo, da je mehek. Ko je primerno pečen (približno 8 minut), ga odstavimo. Na olivnem olju prepražimo čebuli in dodamo nasekljan česen. V drugi posodi zmešamo 6 jajc, dodamo malo himalajske soli in popra. Nato vse skupaj: pečen krompir, prepraženo čebulo in jajca, zmešamo in damo v pomaščeno ponev. Zapečemo 3 minute. Na ponev položimo krožnik in nato previdno obrnemo, da ostane tortilija na krožniku. Nato jo damo nazaj v ponev in ponovno zapečemo za 3 minute. K španski tortiliji se odlično poda regrat.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)