Špageti brez OH v omaki
Zelo slasten in hitro pripravljen veganski obrok
SESTAVINE:
* 1 por
* 1 bučka
* 2 korenčka
* 1 strok česna
* 200g BIO tofu
* 100ml BIO ovsene kreme za kuhanje
* Olivno olje
* Sol
* Poper
* Malo sveže bazilike
* Sveži origano
* Vrečka špagetov brez ogljikovih hidratov
OPIS POSTOPKA: Tofu in zelenjavo najprej narežemo. V ponev kapnemo malo olivnega olja in jo segrejemo. Ko je ponev dobro segreta, v njej najprej prepražimo tofu. Ko tofu dobi lepo zlato barvo, v ponev dodamo še ostalo zelenjavo in use skupaj začinimo z soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pokrito pražimo na zmanjšanem ognju približno 5 minut. Dodamo 100ml ovsene kreme za kuhanje in na zmernem ognju pustimo kuhati še 10 minut.
Postopek za špagete: V posodi segrejemo vodo, in jo rahlo posolimo. Špagete odstranimo iz vrečke, jih odcedimo in jih speremo z hladno vodo. V vreli vodi špagete kuhamo približno 3 minute.
Ko je vse skupaj pripravljeno, špagete odcedimo in jih dodamo na krožnik. Na vrh dodamo še omako in sveže začimbnice.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)