Sovine oči (brez moke in dodanega sladkorja)
SESTAVINE:
Za biskvit:
* 5 jajc
* 4 zvrhane jušne žlice kokosove moke
* 3 jušne žlice mletega sezama
* stevia po želji
* vanilijeva aroma po želji
* 1,5 žličke pecilnega praška
Krema:
* 250 ml smetane
* 1/2 do 1dcl mleka
* kocka (žlica) kokosovega olja
* 300 g temne čokolade
* stevia po želji
* kokosova moka po želji
Ostalo: 4 banane
OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita: Jajca in stevio zmiksamo z mešalnikom. Med miksanjem postopoma dodamo kokosovo moko, mleti sezam, pecilni prašek in aromo vanilije. Dobro premešamo. Maso vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 160 stopinjah Celzija. Ko se biskvit speče ga še v peki papirju zvijemo v rolo in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, razvijemo, namažemo 2/3 količine kreme, vzdolž vzporedno položimo po dve banani (čimbolj ravni ali odrezani tako da sta ravni). Biskvit zavijemo z obeh strani okrog banan. Kjer se roli stikata še malo namažemo s kremo, da se 'zlepi'. Obrnemo na drugo stran, obložimo s preostalo kremo. Po želji okrasimo s kokosovo moko. Za nekaj časa damo v hladilnik nato pa razrežemo, postrežemo in dober tek.
Priprava kreme: Vse sestavine, razen mleka, damo v posodo in počasi segrevamo, da se čokolada in kokosova maščoba stopita. Mleko dodajamo po potrebi, ko je masa že gladka in želimo ustrezno gostoto. Maso za kremo ohladimo. Še najbolje v hladilniku čez noč. Ko je hladna, dobro zmiksamo, do želene čvrstosti. Počasi z ročno metlico vmešamo kokosovo moko po želji.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Marija Paladin - Top Fit MAMA
Komentarji (0)