Souffle z jabolki, mandlji in ovsenimi kosmiči
* Olivno olje
* 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka
* ½ skodelice 100% jabolčnega mošta ali čežane
* ¼ čajne žličke soli
* 1 skodelica ovsenih kosmičev
* 2 rumenjaka in 3 beljaki (ločeno)
* ½ skodelice lahke skute
* 2 paketka stevie
* 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
* ½ čajne žličke cimeta
* ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
* ¼ čajne žličke mletega ingverja
* 1 veliko jabolko (olupimo in nastrgamo)
* ¼ skodelice narezanih mandljev
OPIS POSTOPKA:
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija. Pekače za souffle namažite z olivnim oljem.
V srednje veliki ponvi zmešajte mleko, mošt in sol ter kuhajte dokler ne zavre. Znižajte temperaturo, na srednjem ognju dodajte še ovsene kosmiče. Kuhajte od 7 do 10 minut in občasno premešajte. Ko masa postane gosta ponev odstavite z ognja.
V srednje veliki posodi zmešajte rumenjake, skuto, stevio, vanilijo, cimet, muškatni orešček in ingver. V drugi posodi pa z mešalnikom iz beljakov naredite sneg.
Mešanico z ovsenimi kosmiči zmešajte z rumenjaki in dodajte še jabolka ter mandlje. Nežno vmešajte še sneg.
Mešanico vlijte v štiri pekače, zgladite površino in pecite 35 do 40 minut (dokler masa ni več tekoča). Servirajte še vroče.
RECEPT SESTAVIL: Fitline studio
Komentarji (0)