Solata z motovilcem

* 300 g motovilca (najbolje sveže nabranega)
* 2 trdo kuhani jajci
* 2 žlici sezamovih semen
* 100 g kuhanega rdečega fižola
* 2 žlici olivnega olja
* ščepec himalajske soli
OPIS POSTOPKA: V posodo nalijemo hladno vodo in vanjo previdno položimo jajce. Vode mora biti toliko, da so jajca povsem prekrita. Počakamo, da voda zavre, nato pa posodo odstavimo in jajca v vodi pustimo še približno 10 minut. Jajca odcedimo, ohladimo in olupimo.
Fižol prav tako skuhamo, najbolje da ga čez noč pustimo stati v vodi in ga naslednji dan skuhamo. Namočen fižol se kuha približno 30 minut, fižol ohladimo in dobro odcedimo.
Motovilec očistimo, operemo in po potrebi narežemo.
V veliko skledo stresemo motovilec in fižol. Po okusu začinimo z oljem, in soljo – premešamo.
Na koncu dodamo še narezana jajca in sezam - vse skupaj še enkrat rahlo premešamo.
ČAS PRIPRAVE: kuhanje jajc in fižola + 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
Komentarji (0)