Solata s puranjim mesom in jagodami
* zelena solata
* listnati ohrovt
* bučna semena
* mlada čebula
* arašidi
* puranje meso 100-180g
* 1 do 2 večji jagodi
* začimbe (himalajska sol, poper, rdeča paprika, …)
* kokosova maščoba
* olivno olje
* jabolčni kis
OPIS POSTOPKA: Puranje meso narežemo na trakce ter ga začinimo po želji. Prav tako na kolobarje narežemo še mlado čebulo. V segreti ponvici z dodano kokosovo maščobo naprej za minuto popečemo mlado čebulo, nato dodamo arašide in oboje pražimo še 2 minuti. Za tem dodamo puranje meso in vse skupaj pražimo še tako dolgo, da je meso popečeno z obeh strani.
Med samim pečenjem ali že prej pripravimo, operemo in narežemo zeleno solato, listnati ohrovt, nekaj mlade čebule in jagode. Vse skupaj damo v skledo, dodamo bučna semena ter solato začinimo s himalajsko soljo, kisom in olivnim oljem.
Čeprav se vam na prvi pogled verjetno zdi nenavadno in ste skeptični, če bodo sestavine šle skupaj, je vredno poskusiti, saj je okus zelo dober! Pa dober tek!
RECEPT SESTAVILA: Sandra Zadravec
Komentarji (0)