Solata s piščancem in rukolo
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 200 g piščančjih prsi
* 300 g rukole
* 2 velika paradižnika
* 1 žlica limoninega soka
* 2 žlici konopljinega olja
* ščepec mediteranske soli
OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi narežemo grižljaj velike koščke. Po želji meso pred pečenjem začinimo po lastnem okusu. Koščke piščančjega mesa popečemo v rahlo naoljeni in dobro segreti ponvi. Med pečenjem občasno premešamo, da se koščki enakomerno zapečejo z vseh strani. Medtem rukolo in paradižnik očistimo, operemo in dobro osušimo. Paradižnik in rukolo razporedimo skledo. Dodamo olje, malo limoninega soka in sol, premešamo. Dodamo še koščke piščančjega mesa. Pripravljeno solato postrežemo.
ČAS PRIPRAVE : 25 minut
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)