Šmorn z bezgom
Hitro pripravljen, okusen in zdrav šmorn. Jaz ga pripravljam običajno za zajtrk.
SESTAVINE:
*1 jajce
*150 ml mleka
*ščep himalajske soli
*80 g bele pirine/kamutove moke
*1-2 bezgova cvetova
*žlička kokosovega olja
*sladilo po želji (npr: eritritol, kokosov sladkor, stevia)
OPIS POSTOPKA: Bezgove cvetove s škarjicami postrižemo, tako da stebelca odstranimo in nam ostanejo samo drobne cvetke. V posodi stepemo jajce, da dobimo penasto in zelo rahlo strukturo šmorna. Nato dodamo še mleko, sol in moko. Na koncu dodamo še bezgove cvetke. V malo ponev damo malo kokosovega olja, segrejemo in vlijemo maso. Popečemo na eni strani, potem obrnemo, rahlo popečemo in z lopatko ali kuhalnico z ravnim dnom razkosamo na majhne koščke. Po želji lahko sladkamo. Priporočam da pokapljate z javorjevim sirupom
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)