Slovensko - kitajska pekoča juha
Moj plan je bil pripraviti kitajsko kislo pekočo juho. Žal doma in v trgovini nisem nabrala vseh potrebnih sestavin, za pripravo juhe. Zato sem malo improvizirala in pripravila slovensko kitajsko pekočo juho. Nekaj sestavin sem izpustila, ter bambus zamenjala z zeleno. Nad juhico so bili gostje navdušeni in obljubila sem, da napišem recept.SESTAVINE:
* kokosovo olje
* 1 manjša čebula
* 20 g svežega ingverja
* 2 stroka česna
* čili v prahu
* 1 skodelica bambusa – jaz bambusa nisem našla in sem uporabila zeleno
* 2 korenčka
* 150g piščančjih prsi
* 2 skodelici gob (jurčki)
* 4 žlice temne sojine omake
* 1 jajce
* začimbe: peteršilj, limonska trava, zeleni poper, koriander, česen, ingver, čili, kurkuma, sol
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Komentarji (0)