Sladko zelje
SESTAVINE:
* 1 glava zelja (cca. 1,5kg)
* 1 srednje velika čebula
* 1 strok česna
* 3 žlice olivnega olja
* himalajska sol
* poper
* kumina v prahu
* rdeča paprika v prahu
* 2 žlici paradižnikove mezge
OPIS POSTOPKA: Zeljni glavi odstranimo trde dele in zelje narežemo na trakce ali krpice. Zelje speremo pod tekočo vodo. Narežemo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju, proti koncu praženja dodamo še nasekljan česen. Narezano zelje dodamo v lonec k prepraženi čebuli, posolimo, malo popramo in dodamo kumino. Pustimo dušiti približno 20 minuti, po potrebi dodamo malo vode. Ko se zelje malo omehča začinimo z rdečo papriko in dodamo 2 žlici paradižnikove mezge. Dušimo še približno 10 minut oz. tako dolgo, da se zelje zmehča.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)