Skutina tortica z borovnicami
* 500 g skute
* 170 g grškega jogurta
* 5 g xanthan gum
* 200 g borovnic
* sladkor po želji (jaz sem uporabil ksilitol)
* 3 jajca
OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse sestavine razen borovnic in z ročnim mikserjem mešamo 4-5 minut, da xanthan gum malce porahlja celotno maso - xanthan gum da "fluffy" efekt če miksamo 5-10 minut. 2-3 žlice mase damo na stran za okrasitev (bela kepica na spodnji sliki). Nato rahlo primešamo še borovnice. Pečemo v pečici na 150 stopinjah, cca. 50-60 minut.
Hranilna vrednost (na celo maso):
- 715 kCal
- 95 B, 55 OH, 50 M, 10g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko
Komentarji (0)