Široki rezanci z lososom in bučkami
SESTAVINE(za 4 osebe):
* 400 g Šili polnozrnatih pirinih rezancev
* 3-4 žlice olivnega olja
* 200 g lososa (lahko je dimljen)
* 2 sveži bučki
* 1dcl smetane za kuhanje
* himalajska sol, poper, mediteranske začimbe
* parmezan
OPIS POSTOPKA: V ponvi najprej na olivnem olju na hitro (5 minut) prepražimo na koščke narezan losos. Dodamo na kocke narezane bučke in jih dušimo tako dolgo, da postanejo mehke. Začinimo z soljo, poprom in mediteranskimi začimbami. Okus izboljšamo s smetano za kuhanje, lahko tudi z žličko masla.
Testenine skuhamo v 5l rahlo osoljene vode, 3-4 min, da ostanejo »Al dente.« Odcedimo in jih umešamo k omaki. Potresemo s parmezanom in takoj postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVIL: Družina Šilc
Komentarji (0)