Shakshuka
Shakshuka je izraelska jed, ki je podobna našemu satarašu. Jaz sem jo delela prvič - izgled mi res ni uspel, medtem ko je bil okus odličen.
SESTAVINE: (za 2 osebi)
* 2 paradižnika
* 200g pelatov
* 4 jajca
* šop svežega peteršilja
* 1 cm svežega ingverja
* 1 strok česna
* 1 majhna čebula
* 1 žlica olivnega olja
* 1 svež čili ali ščepec čilija v prahu
* 1 žlička mlete kumine
* 1 žlička mlete paprike
* 1 žlička himalajske soli
* 1 žlička popra
* 100g feta sira
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo - cca 5 minut. Dodamo narezan česen, ingver, svež čili, na drobno narezan paradižnik in pelate. Kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še začimbe - sol, poper, paprika, kumina, ter dobro premešamo. Nato prelijemo vse skupaj v mini pekač, na vrh ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan feta sir. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem.
Pa dober tek!
Zgoraj na sliki je moja prva shakshuka z ponesrečenim izgledom, spodaj pa kako bi morala izgledati.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)