Sataraš
Preprosta jed iz zelenjave, ki je lahko osnova za razne omake ali dodatek umešanim jajcem. Doma sataraš pripravljamo poleti, ko je vrt poln sveže zelenjave. Osnovo zamrznemo in jo koristimo čez celo leto.
SESTAVINE:
Osnova:
* 1 zelena paprika
* 1 zelena paprika
* 1 rdeča paprika
* 1 čebula
* 4 zreli paradižniki
* sezamovo olje
Zaključek:
* 6 jajc
* sveži peteršilj
* sol in poper
OPIS POSTOPKA:
Osnova:
1. Čebulo sesekljamo na drobno. V ponvi segrejemo sezamovo olje in prepražimo čebulo.
2. Paradižnik in papriko očistimo, narežemo na koščke. Papriko in paradižnik dušimo skupaj s prepraženo čebulo, dokler voda iz zelenjave ne izhlapi (večkrat premešamo).
Zaključek:
1. V ponev vlijemo razžvrkljana jajca, mešamo dokler jajca niso pečena.
2. Po okusu dodamo sol, poper in svež peteršilj.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)