To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Sarma
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sarma

SESTAVINE:
* 1 glavo kislega zelja
* 1 kg mletega mesa
* 1 skodelico riža
* 2 jajci
* sol
* poper
* 2 stroka česna
* peteršilj
* jušna osnova
* 1 čebula
* 500g naribanega kislega zelja
* 3 žlice olja
* 3 žlice moke
* mleta rdeča paprika
* 2 žlici paradižnikove mezge 

OPIS POSTOPKA: Najprej na olju prepražimo čebulo, ko postekleni dodamo riž in zalijemo z osoljeno vodo, ter počakamo da voda povre. Riž odstavimo in ga ohladimo.

V posodi zmešamo nadev, mleto meso, kuhan riž, sesekljan česen in peteršilj in 2 jajci. Glavo kislega zelja ločimo na liste v katere zavijemo nadev. Če nimate radi tako kisle sarme jih lahko prej sperete. 

V večji lonec nato naložimo kislo zelje in na vrh sarme, naredimo lahko več plasti. Vse skupaj zalijemo z osoljeno vodo in kuhamo približno 2 uri na nizki temperaturi.

Proti koncu kuhanja, pripravimo še omako. Naredimo prežganje iz olja in moke, dodamo paradižnikovo mezgo in rdečo papriko, ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in močno mešamo da se ne naredijo grudice. Omako nato vlijemo v lonec s sarmami in premešamo ter pustimo da vse skupaj prevre.

Po želji lahko s sarmami kuhate tudi kakšen del prekajenega svinjskega mesa za več okusa.

ČAS PRIPRAVE: 3 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti