VIDEO: Šarkelj
* 2 jajci
* 220g pirine moke
* 1 žličko pecilnega praška
* 1 žlico sladila stevia sugar sweet 1:10
* 30g kokosovega olja (stopljenega)
* 30g grškega jogurta
* 1 žličko vanilijeve arome
* 1 žlico ruma
* 120ml vode
* 1 žlico presnega kakava
OPIS POSTOPKA: Najprej zmešamo skupaj suhe sestavine (brez kakava). Nato stepemo jajci in jima dodamo grški jogurt, rum, vanilijev extrakt in vodo, vse skupaj premešamo. Suhe in mokre sestavine zmešamo skupaj in na koncu dodamo še stopljeno kokosovo olje. Maso razdelimo na polovico in v eno polovico vmešamo še kakav.
Napolnimo modelčke, najprej z vanilijevo maso do polovice, nato še do konca s čokoladno maso in malo pomešamo.Pečemo v pečici na 180 stopinj 20 do 25 minut.
Na koncu lahko šarkeljčke prelijemo še s stopljeno temno čokolado.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša iz Slovenian House
Komentarji (0)