Sadna skutna torta
* 200 g pirine polnozrnate moke
* 3 g vinskega kamna
* 50 g kokosovega sladkorja
* vanilija
* naribana limonina lupina
* ščepec soli
* 100 g kokosovo olje
SESTAVINE ZA SKUTNI NADEV:
* 500 g skute
* 10 g kokosovega sladkorja
* vanilija
* naribana limonina lupinica
* 3 jajca
* 70 g mletih lešnikov
* 30 g škroba
* sadje po želji (vloženo ali sveže)
OPIS POSTOPKA: Najprej presejemo moko in vinski kamen. Dodamo sladkor, vanilijo, sol, limonino lupino in maslo ter umešamo v krhko testo. 2/3 testa razvlečemo v tortni model (testo najlažje razporedite s prsti) z ostalo tretjino naredimo rob, ki naj bo 3 cm visok.
Za nadev zmešamo sestavine in jih vlijemo na testo. Sadje naložimo na nadev. Pečemo 45 minut (dokler rob ne zarumeni) na 180 stopinjah.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)