Sadna pita
Testo:
* 60 dag bele pirine moke
* 40 dag maščobe (maslo, kokosovo olje)
* 20 dag kokosovega sladkorja
* 1 rumenjak
* ½ dcl vina
* 1 vanili
* 1 pecilni
* bio limonina lupinica
Nadev:
* rdeči ribez, ameriške borovnice, maline, kosmulje,…
* kakavova zrnca
OPIS POSTOPKA: Razžvrkljamo rumenjak s sladkorjem, vanili sladkorjem, limonino lupinico, dodamo maslo, vino in vse skupaj dobro premešamo. Nato dodamo moko skupaj s pecilnim praškom in zgnetemo v kepico. Testo pokrijemo s prozorno folijo in ga damo počivati v hladilnik za 1 uro. 3/4 testa nato razvaljamo v pekaču in naj razporedimo sadje, ki ga lahko po želji tudi posladkamo. Na sadje posujemo malo kakavovih zrnc. Preostalo testo naribamo na nadev. Pito pečemo približno pol ure na 180 stopinjah.
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)