Rožičevi browniji
SESTAVINE:
* 250 g masla
* 200 g grenke čokolade (60-80 % kakava)
* 60 g polnozrnate moke
* 200 g rjavega ali kokosovega sladkorja
* žlička pecilnega praška
* 5 velikih žlic rožičeve moke
* ščepec soli
* vaniljin ekstrakt
* sesekljani orehi (lahko tudi mleti)
* 4 jajca
OPIS POSTOPKA: Nad paro počasi stopimo maslo in čokolado. Medtem posebej v posodi pomešamo suhe sestavine (moko, pecilni, sladkor, ščepec soli in rožičevo moko), temu nato dodamo stopljeno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo par kapljic vaniljinega ekstrakta ter sesekljane orehe. Ko se masa malce ohladi ji dodamo še 4 cela jajca ter ponovno dobro premešamo. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo na 170 °C 20-25 minut.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Martina
Komentarji (0)