To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Rožičeva potica brez dodanega sladkorja

SESTAVINE:
* 42 g svežega kvasa
* 500 ml mleka
* 700 g pirine bele moke
* 160 g kokosovega masla
* 200 ml smetane za stepanje
* 5 jajc
* 500 g rožiča v prahu
* vanilija
* 2 jabolki
himalajska sol
* rum (po želji)

OPIS POSTOPKA: Kocko kvasa nadrobi v 200 ml toplega mleka in počakaj, da se naredi lep kvasec. Presej moko v večjo posodo, ob rob nanesi ščep soli, v eno luknjo 60 g masla, 4 rumenjake, 50 ml smetane in 3 žličke ruma (po želji), v drugo luknjo pa zlij kvasec. Zamesi testo in ga daj počivat, dokler ne vzhaja na dvakratno začetno velikost.

Pripravi rožičev nadev. V 300 ml mleka vkuhaj 500 g rožičeve moke, dodaj 150 ml smetane, 5 žličk ruma (po želji), izvleček vanilije in ščep soli. Jabolki olupi in ju naribani prekuhaj, da dobiš čežano. To vmešaj k rožičevi mešanici. Iz 4 beljakov stepi trd sneg, tega pa vmešaj k rožičevi mešanici, ko se le-ta ohladi.

Vzhajano testo razvaljaj in premaži z rožičevim nadevom. Premazano testo previdno zvij in položi v pekač. Potico prebodi na več mestih do dna, nato pa počakaj, da vzhaja še za polovico svoje velikosti. Vzhajano potico premaži z razžvrkljanim jajcem, na istih mestih kot prej še enkrat prebodi, nato pa jo daj v ogreto pečico (180 °C) za približno 1 h (po 1/2 h jo prekrij z aluminijasto folijo). Po peki potico pusti v pečici še 10 min, nato pa jo vzemi iz pečice in pekača. Potico je najbolje postreči naslednji dan.

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Tomaž Žigon

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti