Rožičev puding z jagodami
SESTAVINE:
* 2 konzervi kokosovega mleka
* 1 kisla smetana
* 2 skodelici jagod
* 3-4 žlice rožičeve moke
* 1/2-1 žlica stevie
* 1 čajna žlička agar agar-ja
OPIS POSTOPKA: Iz konzerve z žlico predevamo gost del kokosovega mleka (tekočino pustimo). K gostemu delu primešamo kislo smetano, rožičevo moko in stevio. 1 skodelico jagod spasiramo in jih dodamo k masi. Maso dobro stepemo, da je čim bolj gladka. Drugo skodelico jagod pa na drobno narežemo in jih primešamo k masi. Tekoči del kokosovega mleka ene konzerve (približno 1 dl) segrejemo do vretja. Primešamo 1 čajno žličko agar agar-ja in pustimo vreti 1 minuto. Ko se rahlo ohladi, k agar agarju primešmo maso (obvezno maso dodamo k agar agar-ju in ne obratno). Res dobro premešamo, prelijemo v kozarce in postavimo v hladilnik za 2 uri oz. dokler se ne strdi.
Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 20 min (priprava) + 2h (da se strdi)
RECEPT PRIPRAVILA: Anti kandida dieta
Komentarji (0)