Rižota z gobicami
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 350 g riža
* 1 čebula
* 400 g mešanih gob
* 3 žlice olivnega olja
* 1,5 l jušne osnove (lahko tudi iz bio jušne zelenjavne kocke)
* himlajska sol in poper
* 50 g parmezana
OPIS POSTOPKA: Na rahlo očistite gobe in jih narežite. Čebulo prepražite na olivnem olju. Ko začne rumeneti, dodajte narezane gobe in še 3 minute pražite pri zmerni temperaturi. Dodajte riž in ga kako minuto mešajte. Začnite dodajati vročo jušno osnovo, zajemalko za zajemalko. Preden dodate naslednjo, počakajte, da riž vsrka prejšnjo. Ko je riž kuhan, ga odstavitev, začinite in vmešajte nariban sir. Rižoto lahko okrasite z rožmarinom ali peteršiljem.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Marija Muhič
Res dobri recepti , hvala vam.
Lp. Marija Muhič