Rižota s šparglji in lososom
Okusna rižota za štiri osebe.
SESTAVINE:
* 500g špargljev
* 3 korenčka
* 200g prekajenega lososa
* 1 šalčka riža (v receptu sem uporabila mešanico: riž, pira in ječmen)
* 1 čebula
* 1 strok česna
* sveža bazilika
* sol po potrebi
* poper
* mleta rdeča paprika
* jušna osnova
* olivno olje
OPIS POSTOPKA:
1.Šparglje in korenje dobro umijemo in narežemo na manjše koščke.
2. Olupimo čebulo in česen, na drobno sesekajmo.
3. Prekajenega lososa prav tako narežemo na manjše kose.
4. Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo in dodamo še česen.
5. Ko česen zadiši dodamo korenje in riž.
6. Vse skupaj malo podušimo, nato dodamo tri šalčke tople vode, jušno osnovo, poper, rdečo mleto papriko in narezane šparglje.
7. Riž počasi kuhamo približno pol ure (odvisno kakšen riž uporabimo).
8. Ko je riž skuhan dodamo prekajenega lososa in svežo baziliko.
9. Vse skupaj premešamo in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo, ki jo najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)