Rižota s šparglji
Okusna spomladanska rižota, ki vedno navduši. In njena skrivnost? Riž in šparglje vedno kuhamo v isti posodi, zato da dosežemo tisti pravi okus, začimbe pa vedno dodajamo proti koncu kuhanja. In še zelo pomemben kuharskih trik: veliko masla. :)
SESTAVINE:
* 250 g riža za rižote
* 500 g špargljev
* 1 čebula
* 3 stroki česna
* 3 dl špargljeve osnove
* 70 g masla
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* parmezan
OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in jim narežemo na manjše koščke. Špargljem odrežemo spodnji oleseneli del in iz njih skuhamo osnovo, ki jo kasneje uporabimo za zalivanje rižote. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljam česen in šparglje. Pražimo nekje 5 minut. Nato dodamo riž in pražimo toliko časa, da riž postekleni. Riž zalijemo s toliko špargljeve osnove, da pokrije riž. Riž kuhamo 10 minut in mu med kuhanjem prilivamo osnovo. Začinimo. Ko je riž kuhan ga odstavimo iz štedilnika ter vmešamo maslo. Pred serviranjem naribamo parmezan.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)