Riževo - proseni narastek
* 1 skodela riža
* ½ skodele prosene kaše
* 3 skodele mleka
* 1,5 skodele vode
* 1 jedilna žlica masla
* ščepec soli
* 3 rumenjaki
* 1 zavitek vaniljevega sladkorja
* naribana lupinica ene limone
* 2 žlici rozin namočenih v rumu
* 3 beljaki
* ščep soli
* maščoba za pekač
OPIS POSTOPKA:
Mleko in vodo vlijemo skupaj v lonec, solimo ter vkuhamo riž, proseno kašo in maslo. Ko je kuhano (po približno 15 min), pustimo, da se ohladi. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, dodamo vanilj sladkor in lupinico limone. Iz beljakov naredimo trd sneg. Vse skupaj vmešamo v posodo z rižem in proseno kašo, dodamo rozine in dobro premešamo. Pekač namažemo, vanj stresemo celotno maso in pečemo 30-40 minut na 180 stopinjah, da dobi narastek lepo svetlo rjavo barvo.
RECEPT SETAVILA: Ana Glamočak
Komentarji (0)