To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Ričet

SESTAVINE:Ričet

* 250 g ječmenove kaše oz. ješprena
* 3 pesti suhega fižola (namočimo ga prejšnji večer) oz. 120 g
* malo olivnega olja
* 1 velika čebula
* 2 stroki česna
* 1 korenček
* 1 mala paprika
* 200 g  prekajena sv. rebra - lahko pa meso tudi izpustimo in pripravimo vegansko verzijo
* začimbe po okusu (sol, ščep bazilika, ščep poper, ščep majarona, 2 lovorjeva lista)
* 1 l vode (0,5 l vode od mesa, 0,5 l navadne vode)

OPIS POSTOPKA: Ješprenj dobro speremo in ga damo kuhati za pol ure v vodo. Razmerje ješprenj : voda je prb. 1 : 4. Fižol prav tako damo v ločeno posodo kuhati za prb. pol ure. V tretjo posodo pa damo kuhati meso - sv. dimljena rebra. V veliki posodi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Dodamo česen in malo prepražimo da zadiši. Dodamo nariban korenček in zelo na drobno nasekljano papriko. Prepražimo zelenjavo in na to primešamo kuhan ješprenj (v primeru, da je pri ješprenu še veliko vode jo odlijemo) in kuhan fižol. Kuhano meso narežemo na manjše koščke in ga dodamo v posodo. Ričet zalijemo z vodo. Midva sva uporabila 0,5 l vode, kjer se je kuhalo meso in 0,5 l navadne vode. Več kot bo vode od mesa, bolj intenziven je okus. Vse sestavine kuhamo še približno 30 minut. Postrežemo s kosom svežega kruha. Ričet se lahko tudi pogreje, naslednji dan je namreč še boljši. :)

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

https://www.youtube.com/embed/p4BqPlENdNk

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti