To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Ričet
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ričet

Ričet je zelo preprosta enolončnica, ki jo pripravljamo večinoma pozimi.

SESTAVINE:

* 250 g ječmenove kaše oz. ješprena
* 3 pesti suhega fižola (namočimo ga prejšnji večer)
* malo olivnega olja
* 1 velika čebula
* 2 stroki česna
* 1 korenček
* 1/2 paprike
* suho meso (jaz sem uporabila prekajena sv. rebra) - lahko pa meso tudi izpustimo in pripravimo vegansko verzijo
* začimbe po okusu (sol, ščep bazilika, ščep poper, ščep majarona, 2 lovorjeva lista)
*1 l vode (lahko kar polovice te v kateri ste kuhali meso in polovico iz pipe)

OPIS POSTOPKA:
 Ješprenj dobro speremo in ga damo kuhati za pol ure v vodo. Razmerje ješprenj : voda je Ricetprb. 1 : 4. Fižol prav tako damo v ločeno posodo kuhati za prb. pol ure. V tretjo posodo pa damo kuhati meso - sv. dimljena rebra. V veliki posodi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Dodamo česen in malo prepražimo da zadiši. Dodamo nariban korenček in zelo na drobno nasekljano papriko. Prepražimo zelenjavo in na to primešamo na pol kuhan ješprenj (v primeru, da je pri ješprenu še veliko vode jo odlijemo). Primešamo tudi odcejen fižol, meso in vodo. Vodo od mesa obdržimo, da lahko ričet zalivamo v kolikor je pregost (tako bomo še ojačali okus po dimljenem mesu). Vse sestavine kuhamo skupaj še približno 30 minut. Postrežemo s kosom svežega kruha. Ričet se lahko tudi pogreje, drugi dan je še boljši :)

ČAS PRIPRAVE: 75 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti