Ribe s krompirjem in zelenjavo iz pečice
SESTAVINE za 4 osebe:
* 4 srednje velike orade ali brancine (ali 6 manjših)
* 4 gvelike krompirje
* 2 bučki
* 4 korenčke
* 8 češnjevih paradižnikov
* 1 dl suhega belega vina
* 2 pisani papriki
* 3 glave česna
* 2 čebuli
* sveže začimbe(Rožmarin, peteršilj, bazilika ...)
* olivno olje
* 1 limona
OPIS POSTOPKA: Ribe očistimo in speremo pod tekočo vodo ter osušimo s papirno krpo. Krompir olupimo, narežemo na kocke. Vodo zavremo, solimo in nato v njej kuhamo krompir približno 5 minut. Češnjeve paradižnike operemo in prepolovimo. Zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na kocke. Česnove stroke samo prepolovimo (po "polmeru). Čebulo olupimo in narežemo na večje kose. Vso zelenjavo razen krompirja zmešamo v skledi skupaj z naravno "vegeto", poprom, olivnim oljem in svežimi začimbami. Zelenjavo skupaj s čebulo in česnom stresemo v globok pekač za v pečico. Primešamo tudi pokuhan krompir. V vsako ribo damo vejico svežega rožmarina. Ribe položimo na zelenjavo in krompir. Na vsako ribo položimo še kolobarček limone. Pečemo v pečici, segreti na 200°C približno 20 minut, nato zalijemo z vinom in pečemo še cca. 20 min oziroma dokler ribe ne bodo dovolj pečene.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIRPAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)