To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Rezina Snickers v zdravi različici

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 

SESTAVINE:Rezina Snickers v zdravi različici

Spodnja plast:
* 100 g namočenih in olupljenih (ali blanširanih) mandljev
* 50 g arašidovega masla
* 25 g javorjevega sirupa
* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja).

"Karamelna" plast z arašidi (uporabili bomo približno 1/2 od navedenih količin):
* 10 medjool datljev (oz. cca 200 g namočenih navadnih)
* cca. 50 ml vode (sproti doziramo)
* 25 g kokosovega masla - olja (brez vonja)
* arašidi - nesoljeni in praženi brez olja
* ščepec solnega cveta
Čokoladni preliv:
* 150 g čokolade z vsaj 70 % deležem kakava
* 15 g kokosovega masla - olja (brez vonja)

OPIS POSTOPKA: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini in ga z ostalimi sestavinami za spodnjo plast zmiksamo v čim bolj homogeno pasto, ki jo na peki papirju oblikujemo v kvadrat (velikosti 12 cm x 12 cm) in jo damo v zamrzovalnik. Tudi za drugo plast najprej segrejemo kokosovo maslo in ga skupaj z datlji miksamo v datljevo pasto. Po potrebi dolijemo vodo, da se lažje meša.* Polovico namažemo na spodnjo plast, ki smo jo vzeli iz zmrzovalnika. Na vrh potresemo še arašide in ščepec solnega cveta (ali soli). Vse skupaj damo za nekaj ur v zamrzovalnik in šele takrat razrežemo na poljubno velike kose. Jaz sem jih pripravila 10. Nad posodo z vročo vodo raztopimo čokolado in dodamo kokosovo maslo. Zmrznjene kose oblijemo s čokolado in jih odložimo na peki papir, da se čokolada strdi. Namig: Količina za "karamelno" plast je podvojena zaradi lažjega miksanja - ostane je namreč skoraj polovica, ki pa jo lahko porabimo za kako drugo sladico. Lahko pa seveda podvojimo količino za spodnjo plast in jo porabimo celo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + čas v zmrzovalniku 
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo  

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti