Regratova rižota
SESTAVINE:
* 1 čebula
* 3 stroki česna
* olivno olje
* pršut, slanina ali dimljen kare (to lahko tudi izpustimo)
* prb. 500g regrata
* 1,5 skodelice riža
* malo belega vina
* ovsena krema za kuhanje
* parmezan
* sol, poper
OPIS POSTOPKA: V posodo damo malo olivnega olja in na vročem ognju prepražimo pršut (to lahko tudi izpustimo), nato dodamo čebulo in malo kasneje še česen. Vse skupaj dobro prepražimo. Dodamo dobro umit in na male koščke narezan regrat. Regrat na hitro podušimo nato pa zalijemo z prb. 1 dcl vode. Malce pokuhamo in dodamo še belo vino. Dodamo opran riž in zalijemo z vodo (prilagajamo količini riža). Kuhamo tako dolgo, da bo riž že skoraj skuhan (odvisno od vrste riža). Malo pred koncem dodamo še smetano za kuhanje in vse skupaj kuhamo še par minut. Če nismo dali pršuta moramo rižoto še posoliti, lahko jo tudi popopramo in dodamo malo biogette. Postrežemo s parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)