Rasta break testenine z gobicam
SESTAVINE:
* 100 g konopljinih testenin
* 1 žlica oluščenih konopljinih semen
* 1 žlica ajdove moke
* 100 g piščančjih prsi
* 1 žlička gorgonzole
* 50 g gobic
* 1 žlička tartufate
* rukola
* parmezan
* provansalske začimbe (rožmarin, timijan, peteršilj, paprika, bazilika, pehtran in kurkuma)
* sol
* poper
* 1l vode
* 3 žličke olja
OPIS POSTOPKA: Za začetek je dobro, da si pripravimo vse sestavine in sicer narežemo piščančje prsi, gobice in čebulo tako, da ne bomo vmes rezali in slučajno česa zažgali (nebi bilo prvič). ;) Nato zavremo 1 l vode za testenine, jo solimo in jih damo kuhati za 6 minutk. Med tem naoljimo ponev - ko se segreje dodamo narezane piščančje prsi, ki jih začinimo in malce popečemo po obeh straneh tako, da spremenijo barvo. Nato dodamo še narezano čebulo in gobice. Vse skupaj prepražimo tako, da piščanec postane rumenkast in gobice rjave.
Iz testenine odlijemo 1 dcl vode v posodo za pripravo omake. Dodamo še kislo smetano, ajdovo moko, gorgonzolo in tartufe. Vse skupaj premešajte, da nastane enakomerna zmes in primešajte zraven testenine. Najboljše je, da se testenine z omako zmešajo za 30 sekund v ponvi na visoki vročini. Ko postrežete na dnu krožnika položite rukolo, na vrhu pa potrosite parmezan in konopljina semena za izgled in boljši okus. Obrok je pripravljen in lakota bo kmalu potešena. Če vam je všeč podajte naprej. ;)
RECEPT PRIPRAVIL: Anže Voh
Komentarji (0)