Raffaello torta
SESTAVINE ZA KOKOSOV BISKVIT:
* 60g kokosove moke fino mlete
* 30g pirine bele moke
* ščepec soli
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1:10
* 3 jajca
* 2 beljaka (lahko uporabite tudi še eno jajce – meni je beljak ostal od piškotov)
* 50g kokosovega masla oz. olja (stopimo)
* 50g mleka
* 120g grškega jogurta brez maščob
* 1 žlička ruma (opcijsko)
* 1 žlička esence vanilije
SESTAVINE ZA KREMO
*2 vanilijeva pudinga, ki ga pripravimo z 400 ml mleka in 350 ml vode, ter ½ žlice Sladila Sugar sweet 1:10 (ali celo žlico, če imate raje sladko)
* 30g grobo mletega kokosa
* 150 ml kokosove smetane
* 2 žlički želatine v prahu z 0,5 dcl vode
OPIS POSTOPKA:
PRIPRAVA BISKVITA
V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine, v drugi vse mokre razen beljakov (beljake zmešamo posebej).
Postopoma suhe sestavine dodajamo mokrim (še vedno lahko mešamo z električnim mešalnikom).
Nazadnje z žlico vmešamo še beljakov sneg.
Mešanico vlijemo v okrogel pekač obložen s peki papirjem (premer okoli 24cm).
Biskvit pečemo 28-30 minut na 175 stopinj.
Ko je biskvit popolnoma ohlajen odrežemo zgornji del, tako da dobimo popolnoma ravno površino (zgornji del seveda shranimo).
PRIPRAVA KREME
Puding skuhamo po navodilih (z uporabo zgoraj navedene količine mleka, vode in sladila)
Ko se puding popolnoma ohladi z električnim mešalnikom vanj vmešamo kokosovo smetano (ki smo jo prav tako pripravili po navodilih na embalaži) in grobo mlet kokos.
Želatino damo v toplo vodo, da se popolnoma raztopi, nato mešanico vmešamo v kremo.
½ kreme vlijemo na biskvit, nato nanj nadrobimo tisti biskvit, ki smo ga odrezali in prekrijemo s preostankom kreme.
Postavimo v hladilnik (torta bo potrebovala kakšno uro ali dve da se bo popolnoma strdila – sama jo najraje pripravim en dan prej)
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Fit and Sweet
Komentarji (0)