To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Proseni njoki z muškatno bučo, rdečo čebulo in bučnimi semeni

SESTAVINE:Proseni njoki z muškatno bučo, rdečo čebulo in bučnimi semeni1
Za prosene njoke;
* 1 skodelica prosene kaše
* 2 skodelici vode
* malo soli
* 3/4 skodelice navadne ali pirine moke
* žlička zmletih lanenih semen (po želji)

Za "omako" oz. prilogo;
* kos muškatne buče
* rdeča čebula
* maslo ali kokosovo olje
* sol in poper po okusu
* popečena bučna semena
* nasekljan drobnjak  

OPIS POSTOPKA: Njoki;
1. Proso skuhamo v vodi do mehkega. Struktura naj bo kašasta.
2. Ko se ohladi, dodamo moko, (lanena semena) in sol, dobro zgnetemo in pustimo nekaj časa počivati.
3. Iz testa oblikujemo večji svaljek, ki ga narežemo na manjše koščke v obliki njokov.
4. Njoke skuhamo v vreli in osoljeni vodi, lahko tudi v sopari.
Omaka/priloga;
1. Muškatno bučo olupimo in razrežemo na majhne koščke.
2. Na maslu ali kokosovem olju prepražimo rdečo čebulo, dokler ne postekleni in se malo zapeče, nato pa dodamo narezano bučo. Premešamo in solimo po okusu, ter pokrito dušimo na šibkem ognju, dokler se buča ne omehča.
3. Pokrov odstranimo, omehčano in popečeno bučo s čebulo popramo in vmešamo kuhane njoke.
4. Jed serviramo na krožnik in potresemo z popečenimi bučnimi semeni in drobnjakom.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Sabina Mežič  

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti