Prosena kaša z jagodnim prelivom
* 5 žlic prosene kaše
* cca 2 dl mleka/vode
* ščepec soli
* 1 žlička kakava
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 50 g jagod
* ½ banane
* 1 žlička oluščenih konopljinih semen
* 1žlička kakavovih zrnc
OPIS POSTOPKA: Kašo namočimo v vodo in jo pustimo stati nekaj časa (lahko čez noč). Odcejeno kašo stresemo v vrelo mleko ali vodo. Rahlo posolimo in počasi kuhamo približno 20 minut, da se kaša zmehča. V kašo vmešamo kokosov sladkor in kakav. Jagode s paličnim mešalnikom zmiksamo in prelijemo čez kašo. Dodamo še na kolobarje narezane banane. Posujemo lahko z oluščenimi konopljinimi semeni in kakavovimi zrnci.
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)