Prosena kaša s bučnim curryjem
* proseno kašo (približno 85 g na osebo)
* pol manjše hokaido buče
* nekaj listov kodrolistnatega ohrovta
* nekj žlic vložene, že kuhane čičerike (raje iz kozarca kot iz pločevinke)
* mešanico začimb za curry (lahko narediš tudi svojo – kurkuma, poper, kajenski poper, kumina, malo mlete paprike…)
* malo čebule
* svež ingver
* kokosovo smetano za kuhanje
* sol
OPIS POSTOPKA: Proso dobro spereš in skuhaš v slani vodi. Na olju na nizki temperaturi popražiš malo drobno nastrganega svežega ingverja, po želji tudi malo čebulice, dodaš na kocke narezano bučo, začimbe in kokosovo smetano in malce vode. (Če boš namesto smetane uporabil/a koksovo mleko, vode ne dodajaj.) Ko se buča zmehča, vmešaš čičeriko in narezan ohrovt. Poskusiš, če je potrebno dosoliš. Preliješ čez kuhano proseno kašo.
RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile
Komentarji (0)