Prežganka
Zdrava različica tradicionalne juhe prežganke. Juhica nas prijetno pogreje in okrepča. Pomaga tudi pri raznih prebavnih težavah.
SESTAVINE:
*2 žlici olivnega olja
*2 žlici pirine bele ekološke moke
*1 jajce
*8 dcl vode
*kumina v prahu
*himalajska sol
*poper
*svež peteršilj
1. Na olivnem olju pripravimo prežganje iz moke. Prežganje naj bo močno, kar pomeni, da naj porjavi, ne sme se zažgati. Zato ves čas mešamo in pazimo.
2. Dodamo kumino, sol in poper po okusu.
3. Postopno dodajamo hladno vodo in mešamo, da se ne naredijo grudice.
4. Juho pustimo rahlo vreti 30 minut.
5. V kozarčku stepemo jajce in ga zakuhamo v juho.
6. Juho postrežemo in dodamo svež peteršilj.
ČAS PRIPRAVE: 40 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Branko Medik
Prežganka je izredno zdrava in hranljiva. Pred leti smo je zelo veliko pojedli, ker je bila tudi najcenejša.